Probalance kapszula KEDVES BARÁTIM ! AJÁNLOM FIGYELMETEKBE EZT A KITŰNŐ TERMÉKET ÉN MÁR HASZNÁLOM ÉS SZUPER. "Mindannyiunk teste arra hivatott, hogy 130 évet érjen meg. Szokásainktól függ, hogy egészségesen öregszünk-e meg, vagy betegség és korai halál lesz az osztályrészünk. Minden bosszúság, minden nem természetes táplálék, mindenfajta stressz, minden természetellenes és így életidegen magatartás lecsíp egy keveset életünk "bankszámlájából", míg már csak a töredéke marad meg annak, ami lehetett volna..." Mi az, amitől a sejtjeink úgy félnek, mint ördög a tömjéntől és mindent bevetnek ellene, amivel rendelkeznek? Mi az, amitől a testépítők is hasonló módon rettegnek és még egy étkezésen belül sem engedhetik meg maguknak, hogy figyelmen kívül hagyják? Ez a sav. A sav a sejtjeink közötti térben. Itt szeretnék megosztani valamit, ami még az orvosi egyetemen sem kapott kellő hangsúlyt: a test savbázis egyensúlya és betegségek közötti összefüggés. Az emberi szervezet csak nagyon szűk körülmények között képes működni. Jól ismert például, hogy a hőmérsékleti tartomány 36,5- 37,0 Celsius fok. Ha ettől akár egy fokkal eltér, akkor ott már komoly gondok lépnek fel. Kevésbé ismert, de legalább olyan fontos a szervezetünk pH értéke. Minden vizes oldatnak megvan a rá jellemző pH értéke. Semlegesnek mondják a 7,0 értékű pH-t, az alatta lévőt savasnak és a felette lévőt pedig lúgosnak. Minél kisebb a pH, annál erősebb a sav, tehát a 5,0 érték erősebb savra (elsavasodásra) utal, mint pl. a 6,0 érték. Az emberi test 7,35-7,45 pH tartományban működik jól. Ahogy látjuk ez enyhén lúgos tartományban van. Ettől már a kis értékű eltérés is komoly következményekkel jár, akárcsak a hőmérsékletbeli változás, csak ez kevésbé ismert dolog. A sejtjeink lúgos kémhatáshoz vannak hozzászokva. Tudtad, hogy a tenger vízének (ahol az elején a sejtek kolóniába verődtek) a pH-ja 8,0-8,5? Tudtad, hogy a magzatvíz (a folyadék, amely körbeveszi a magzatot az anyaméhben) pH-ja 8.5 körül van? Tudtad, hogy az egészséges, anyatejjel táplált csecsemő vizelete lúgos vegyi hatású? Az anyagcsere folyamán a testünk folyamatosan savakat termel: szénsav, ecetsav, húgysav, tejsav, citromsav stb. A vesénk által kiválasztott vizelet pH értéke 4,8-7,5 között mozog. Csak megemlítem, hogy pl. a kávé és a sör pH-ja 4,0, azaz savasabb, mint a vese által produkált legsavasabb vizelet, amit még kiválasztani képes!!! Ha a savszint túl magas, akkor a testünk nem lesz képes a savak kiválasztására, vagy kénytelen elraktározni őket a testszövetekben (zsírszövet és elhízás!) vagy pedig semlegesíti őket. Az utóbbit viszont csak úgy tudja végrehajtani, hogy az ehhez szükséges ásványi anyagokat (pl. kalcium) a különféle szervekből, csontokból, fogakból választja ki. Így ez csontritkuláshoz, fogszuvasodáshoz vezet. Már rég leszoktunk az egészséges (legalább 80%-ban lúgos) ételek fogyasztásáról és a legtöbb ember teste el van savasodva. Erről könnyen meggyőződhetsz a reggeli vizelet pH értékének megállapításával. Ha 7,0 alatt van az érték, akkor el van savasodva (acidosis). A szervezetünk igyekszik megtartani a működését és a savakat a kevésbé fontos területeken (zsírszövet, kötőszövet) raktározza. Amikor ezek a hulladék raktárak is megtelnek, jönnek a fontosabb szervek károsodásai. Tehát, ha megvizsgáljuk egy ember egészségügyi pályáját, akkor megállapíthatjuk, hogy a szívinfarktust vagy a rákot vagy az agyvérzést, mint a végállomást, gyakran megelőzte az elhízás, az ízületi panasz, a reuma, a gyomorégés, a krónikus fáradtság, az ekcéma vagy bármely egyéb túlsavasodással járó tünet. Ezek a tünetek különálló betegségneveket kaptak. Felsorolok itt egy pár ilyen nevet, ezeknél a legtöbb esetben kimutatható az elsavasodás: aphta (szájfekély), allergia, arthritis, arthrosis, cellulitis, csontritkulás (osteoporosis), ekcéma, elhízás (obesitas) és ehhez kapcsolódó anyagcserezavar, fáradtság, fogszuvasodás, immunrendszer bizonyos zavarai, gyomorégés, izomláz, korai öregedés, köröm problémák, nyombélfekély, rák, erős testszag, vérnyomás problémák. Az elsavasodott testben elszaporodnak a paraziták (baktériumok, vírusok, gombák, Candida), amelyek szintén elkezdenek savakat termelni és ezeket a salakanyagokat a szervezetünkbe ürítik, így tovább rontják a helyzetet. A paraziták nem szeretik a lúgosabb kémhatású közeget, a savas irányú eltolódást kedvelik. Tudtad azt, hogy egy kezdődő herpeszt meg lehet állítani egy 5% nátrium- klorid (NaClO2) oldattal való ecseteléssel, amely erősen lúgos kémhatású? A gombás fertőzés nem mindig látható formában zajlik, de ez magyarázatot ad miért szokott visszatérni, ill. miért múlik el olyan nehezen. A sejtjeink ellátása tovább romlik és a szervezetünk vérnyomás emelésével igyekszik kompenzálni. A sejtjeink tovább változnak, alkalmazkodnak ezekhez a zord körülményekhez és innen már csak egy lépés választja el ıket a rákos elfajulástól. A kiút a bázikus (lúgos) étrend kialakítása, helyesebben annak visszaállítása. Viszont évtizedekig tartó elsavasodáshoz ez lehet, hogy önmagában kevés és szükségünk lenne étrend-kiegészítőkre is, hogy lehetőséget adjunk a testünknek az újraépüléshez. Kb. 3 évente a testünk minden egyes sejtje teljesen kicserélődik. Ezen kívül nagyon fontos a nagy mennyiségű folyadék fogyasztása is, hogy a vese képes legyen kiválasztani az ürülő salakanyagokat ill. a semlegesített savakat. A megfelelő mennyiség testsúly kg-ként 1/2 deciliter folyadék. Természetesen fokozott izzadással járó körülmények között ez csak nőhet (meleg nyár, pékség, téglagyári munka, öntöde stb.). Átlagban egy 80 kg ember 4 liter folyadékot kell hogy fogyasszon. Melyek azok a lúgosító ételek: lucernafő, avokádó, árpafő, banán, burgonya, francia bab, lima bab, fehér bab, zöldbab, fekete ribizli, cayene bors, cukkini, pitypang, endívia, fejes saláta, fokhagyma, gabonafő, gomba, karfiol, mazsola, retek, paradicsom, répa, retek, szójabab (főtt), szójarügy, spenót, sárgabarack, uborka, zeller. Honnan ez a sok sav? Minden élet a tengerben kezdődött, és testünk több mint 70 százalékát még ma is víz teszi ki. A tengervíz pH értéke 8-8.5. Testünk csekély ingadozástól eltekintve 7.35 és 7.4 közötti pH értéket tart fenn a vérben. Életünk attól függ, hogy testünk megmaradjon a semleges, illetve enyhén bázikus kémhatású tartományban. Ha az akvárium vize koszos lesz, kicseréljük, hogy a halak tiszta közegben éljenek. És a sajátunkét? 70%! Tudatosítsuk magunkban: a sav-bázis egyensúly eltolódása, ami manapság szinte már normálisnak számít, nem csak az emberi sejteket pusztítja el, hanem az élet minden formáját. Az anyagcsere-folyamat következtében folyamatosan savak keletkeznek a testben, például húgysav, szénsav, tejsav, ecetsav, sőt sósav, amelyek még inkább felgyorsítják a túlsavasodás kialakulásának folyamatát, így a sejtek pusztulását, amennyiben az egészséges vesék nem bontják le és választják ki őket. A savak romboló hatásúak. Még a követ és a fémet is képesek szétroncsolni. Ha bent maradnak a testünkben, és nem semlegesítik őket bázisok, menthetetlenül a legkülönfélébb betegségekhez vezetnek. A betegségek korántsem elkerülhetetlenek, mint azt a mondják vagy korunk más hosszú életű népeinek példája is egyértelműen bizonyítja. Betegségeink csak évekig tartó hibás magatartásunknak köszönhetően alakulnak ki. Így a fogszuvasodásnak, ahogy számtalan más megbetegedésnek is, egyetlen oka van: a túlsavasodás. De a savak okozzák a reumát, a köszvényt, az ízületi gyulladást és a vesekövet. Természetellenes táplálkozási szokásaink következtében gyakorlatilag mindig túl kevés bázis van a szervezetünkben, és a legtöbbünk teste túlsavasodott. Amíg a test még ki tud vonni bázisokat a kötőszövetekből, az erekből és a csontokból, így próbálja semlegesíteni a savfelesleget. Ennek köszönhetően azonban leépülnek a test ásványi anyag-készletei, törékennyé válnak az erek és a csontok, ami szívinfarktushoz, gutaütéshez vagy csontritkuláshoz vezet, de reumát, köszvényt, csigolyadeformációkat stb is okozhat. Ki gondolta volna, hogy a hajhullás, a depresszió, az ekcéma és a fogszuvasodás is a túlsavasodás következménye? A test mindent megtesz annak érdekében, hogy mentesítse magát a salakanyagoktól. A magasabb funkciót betöltő szerveket, mint az agy, a szem, a fül és a szív, csak a legszükségesebb esetben használja salakanyagraktárnak. Épp ezért nagyon komolyan kell venni azt, ha elhomályosul a látás vagy súlyos hallászavar lép fel. A gutaütés és a szívinfarktus már a túlsavasodásban szenvedő, elsavasodott test utolsó állomásait, sőt gyakran a végét jelentik. A folyamat azzal kezdődik, hogy a test kénytelen leépíteni értékes ásványi anyag-készleteit, mert semlegesítenie kell a savak áradatát. Ennek következtében hulladéktárolókat kell létrehoznia, egyiket a másik után, mert másképp nem tud kiválasztani ennyi savat. Pedig ez a folyamat nemcsak elkerülhető, de bármikor visszafordítható. ProBalance Kód: 80102 Javasolt fogyasztása: napi 3 x 4 tabletta.